Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

KM Coswids Story, Rona

ROTU

SUKUPUOLI

VÄRI, SÄKÄ

SYNTYNYT

SAAVUTUKSET

Ratsuponi (73,345%)

Tamma

Ruunikko, 145cm

22.02.2015,  , 9v

EV-II

OMISTAJA

KASVATTAJA

PAINOTUSLAJI

KOULUTUS

REKISTERINUMERO

Werry (VRL-12945)

Werry (VRL-12945)

Estepainotteinen

ko. He A / re. 120cm

VH15-029-0201

Tämä hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse. Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen! Kuvien © ransu.kuvat.fi

Luonnekuvaus

Yleisesti Rona omaa aika yksinkertaisen luonteen. Tämä on erittäin omaperäinen, energinen sekä kiltti tapaus. Koskaan, ei koskaan saa kuitenkaan unohtaa pientä temppuilua. Vaatii huolellisen käsittelijän, vaikkei omista ainakaan käsitellessä kovin paljon huonoja tapoja.

Tamman käsittely on helppoa. Harjaaminen ei tuota ongelmia missään kohtaan, ellei sitten sörki silmiin. Seisoo aloillaan, eikä kiirettä löydy. Jokaisella hevosella on aina edes yksi huonopäivä - kuten myös Ronalla. Huonoina päivinä tammalla tuntuu olevan ylimääräistä energiaa ja siksi se on hieman sekavalla tuulella. Kuitenkaan toivoa ei pidä heittää pois, kunhan vain energian saa pois, Rona on taas oma itsensä. Varustuksessa pysyy edelleen paikoillaan parhaansa mukaan ja on rauhallinen. Rona ei pidä kovasti suitsista, mutta kovin usein tästä ei ole tullut kinaa. Satulan ja suojat saa sujautettua nopeasti paikoilleen.

Taluttaessa kulkee rauhallisesti narun päässä ja tuumailee muiden hevosten touhuja. Mielellään myös nappaa muutaman ruohotupsun maasta ja jatkaa matkaa syöden. Kovin hölmöltä se kun vaikuttaa, mutta ei voi olla kuin nauramatta. Tarhaan vieminen ja sieltä hakeminen onnistuu kutakuinkin helposti. Mutta pientä stoppailua saattaa tulla hakemisen aikana. Lastaaminen sujuu jos heinää ja kaveri löytyy. Ilman kaveriakin kyllä tulee - ihan nirso sentään ei ole.

Ronalla on erittäin mukava ratsastaa. Se on perinyt vanhemmiltaan pehmeät ja sulavat askellajit, joissa on helppo istua. Kuitenkin valitettavasti Rona on säikky koville äänille. Kovasti säikähtäessään saattaa lähteä käsistä, mutta osaa rauhoittua nopeasti. Tammalla ei niinkään ole huonoja tapoja, ellei pientä innostusta pukkien kera lasketa. Ratsastaessa on myös yksi aika huono luonnepiirre - energinen. Pidätteleminen on välillä pakollista. Raippoja tai kannuksia ei saisi mielellään käyttää, mutta kilpailut, kokenut ratsastaja ja rankka treeni on ainoat poikkeukset. Käyntiä ratsastaessa kulkee eteenpäin niska kaarella. Sama juttu on myös ravin kanssa. Laukka on erittäin pyörivää ja selkeää.

Tamma on tosiaan painotettu esteratsastukseen. Ronalle on opetettu erilaisien esteiden kohtaaminen ja niiden ylittäminen vaiheittain. Niitä on hiottu aina välillä, kun on ollut tarve. Vanhemmilta peritty hyppytyyli on vaikuttava ja täysin ihasteltavaa. Vaikkei Rona ole maailman täydellisin ratsuponi, on se meille täyttä timanttia. Laskeutuminen esteeltä on kohtuullisen pehmeä, joten tärähdystä on turha odottaa. Tamma pyrkii aina hyppäämään asennosta kuin asennosta. Kieltäminen tapahtuu vain jos on pakko. Kouluratsastus on myös yksi lajeista, johon ponia on opetettu. Vaikkei se onnistu yhtä hyvin kuin esteratsastus, nauttii Rona koulukiemuroistakin.

Kilpailuissa käyttäytyy asiallisesti, mutta voitonhimoisuutta ei pidä unohtaa. Jokaisen radan aikana pyrkii tekemään parhaansa. Ronaa ei jännitä uudet haasteet, paikat - ei edes hevoset. Siksi tämä onkin oiva kisaponi.

  

Suku

Fifth Cosmos

rp 62,5%, m, 143cm 

EV-I, ERJ-I, RPL-II

ii Fifth Crospy

rp 75%, 143cm,

ERJ-I

iii Fifth Crisby rp 50%, ERJ-I, YLA2, RPL-I

iie Pickwick rp 50%, Ch, KTK-I, ERJ-III

ie Prolady Ring

rp 50%, rt, 148cm,

ERJ-I

iei Kaapro of Yeneva nf, NFL II, ERL II

iee Rudelady Ring xx EV-I

KM Winds Queen

rp 84,19%, rn, 148cm

ei Buster SLC

rp 76.38%, mkm

eii Kendall SLC rp 71.5%

eie Nurias Karlotta rp 81,25%

ee Breezy Mollie

rp 92%

eei Lumivuon Carel rp 90.5%

eee Vuornan Menuette rp 93.75%

Jälkeläiset

Rona on siitoskäytössä.

Päiväkirja

Päiväkirjamerkintä 29.03.2015 (190 sanaa) - kirjoittaja: omistaja

Treenailimme Ronan kanssa pääosin esteillä. Korkeutta tuli aikaisemmin ennätyksellisesti 100cm. Tarkoitan, että onhan Rona vasta melkein 3-vuotias. Tamma antoi harjata ja varustaa kiltisti, ehkä pientä säätöä oli aina aluksi. Kuitenkin tänään oli tarkoituksena päästä 110-120cm korkeuteen. Avustajani oli koonnut jo 5 esteen radan, jossa oli aluksi vain 50cm kokoisia esteitä. Lämmittelyn hoidimme alta äkkiä, jonka jälkeen pääsimme harjoittelemaan. Ronasta näki selvästi, kuinka paljon sillä oli intoa ja energisyyttä. Joka tapauksessa aloitimme treenin. Ensimmäisen radan esteet ylitettiin sujuvasti. Seuraavalla kierroksella osa esteistä nostettiin 60cm-70cm korkeuteen. Rona loikki esteet hienosti ja siksi ansaitsi taputuksen kaulalle. Kun olimme päässeet 100cm korkeuteen, etenimme hiljalleen kohti 110cm. Rona yritti parhaansa, kuten myös onnistui muutaman kerran. Puomit kuitenkin vielä putosivat välillä maahan - eikä se lannistanut menoa paljon. 120cm korkeus oli kyllä jo vaikea Ronalle, mutta kerran päästiin puhtaalla radalla. Oli kyllä tietysti täysin ymmärrettävää, että poni ei kyennyt hyppäämään jokaista noin vain. Tunnin lopussa ravailimme rennosti ympäri maneesia ja lopuksi siirsin Ronan käyntiin. Annoin sen kävellä sen verran, että hengitys tasaantuisi ja sitten pudottauduin maan tasalle. Harjasin hevosen läpi vielä kerran ja putsasin kaviot varmuuden vuoksi. Jalkojen kylmäys oli myös yksi tärkein asia, joka piti hoitaa.

Päiväkirjamerkintä 26.02.2015 (105 sanaa) - kirjoittaja: omistaja

Muutama päivä sitten meille syntyi ihana ratsuponivarsa. Nimeksi annettiin Rona, vaikkei oikeastaan nimi tarkoita mitään erityistä. Rona on tallin toinen ratsuponikasvatti. Tarkoituksena on saada poni EV-laatuarvosteluun ja vanhempana ehkä kokeillaan ratsuponien laatuarvostelua ja ehkä muitakin. Mielestäni ponilla on ihan hyvä suku, etenkin isän puolelta. Tamma oli energinen jo heti alkuun. Eipä tarvinnut miettiä pahemmin millainen tästä tulisi isona. Ensimmäiset päivät menivät hyvin, eikä onneksi ongelmia tullut. Ulkoileminen oli myös Ronan mieleen. Tamma oli mielellään emänsä lähellä, tai sitten kruisaili ympäri aitausta. Rona oli myös hyvin leikkisä. Uudet äänet sekä elolliset asiat kiinnostivat paljon pienokaista. Monet olivat varsan kimpussa, sillä sen suloisuus oli kuulemani mukaan rajaton.

Kilpailukalenteri

ERJ-kilpailut (47 sijoitusta, 8 voittoja)

KRJ-kilpailut (9 sijoitusta, joista 2 voittoja)

  • 16.11.2015 – Holmberg – Helppo A – 7/50
  • 16.11.2015 – Holmberg – Helppo A – 1/50
  • 17.11.2015 – Holmberg – Helppo A – 2/50
  • 17.11.2015 – Holmberg – Helppo A – 2/50 
  • 20.11.2015 – Holmberg – Helppo A – 6/50
  • 20.11.2015 – Holmberg – Helppo A – 1/50
  • 22.11.2015 – Holmberg – Helppo A – 5/50
  • 28.11.2015 – Holmberg – Helppo A – 4/50
  • 30.11.2015 – Holmberg – Helppo A – 2/50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Merkitään vain sijoitukset

Palkittu Estevarsojen laatuarvostelussa Huhtikuun tilaisuudessa EV-II palkinnoilla pistein 7,5 - 9 - 2 - 1 - 1 - 5 = 25,5p


Tämä on virtuaalitalli! Koskimäki on täysin kuvitteellinen paikka, eikä mikään sivuilla mainittu ole tapahtunut oikeasti. Tekijäoikeudet löytyy täältä. Sivut toimivat parhaiten Google Chromella.

Piditkö Koskimäestä? Anna positiivinen ääni VRL:n tallilistalla!

©2018 Koskimäki - suntuubi.com