Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Fifth Renaissance, Bella

 

Rotu Ratsuponi (72.65625%) Omistaja Werry, VRL-12945
Sukupuoli Tamma Kasvattaja Fifth Bridge Ponies
Väri, Säkä Voikko, 141cm Painotuslaji Estepainotteinen
Syntynyt 08.05.2015  | 9v Koulutus KO. HeB | re 120cm
Suku 4-polvinen Rekisterinumero VH15-029-0374

Vain muutama adjektiivi ei riitä kuvailemaan tämän monimutkaista luonnetta, joka muuttuu hieman aina lähes joka päivä. Yleisimmät piirteet ovat kuitenkin kuuliainen, yhteistyöhaluinen ja energinen. Vaikka Bella näyttää hieman puskaratsun tyyliseltä pullaponilta, ratsastaessa tajuaa tämän väitteen olevan väärä. Monet tallilaisista ovat muovanneet tämän ponin maineen esteratsastustaitojen sekä ulkonäön mukaan.

Hoitaessa on yhteistyöhaluinen kaveri, joka pysyy usein miten paikoillaan kuin liimattu, ellei sitten hoitaja sitä pyydä. Bella ei haasta riitaa varusteiden laitossa, vaikkei se lemppari asia ole. Tamma kulkee narussa hienosti, mutta napsii matkanvarrelta kaiken hyvän näköisen. Kuljetus onnistuu hyvin ja traileriin menee kiltisti jopa ilman matkatoveria.

Bellan selkään päästessä käsitykset ratsastuskoulun ponista katoaa hetkessä. Tämän askeleet ovat kuin keinuhevosen, eli hyvin tasaiset sekä pehmeät. Bella kun on energinen ja pirteä luoneeltaan, kulkee se omalla moottorilla. Miellyttävän ratsastaessa toki on - yhteistyöhaluisuus sekä kuuliaisuus tekee hommasta paremman. Bella on painotettu esteratsastukseen, sillä hienon hyppytyylin sekä taidot tämä on perinyt vanhemmiltaan. Esteet Bella ylittää hienosti, oli kyse sitten erikoisista tai pystyesteistä. Kouluratsastuksen liikkeitä osaa ratsastaa, mutta ei ole parhain siinä. Kilpailupaikalla on rauhallinen, eikä pelkää mitään. Radalla Bella antaa mennä, mutta pysyy kuuliaisena aina loppuun asti.

Sukutaulu

Vuornan Eadgar

rp 81.25%, 142cm

ii Endgame AVE

rp 93.75%, 145cm

iii Poniniemen Cobalt Blue nf, ERJ-III

iie Painswick Gracie rp 87.5%, Ch, KTK-II, YLA2, RPL-III, ERJ-II

ie Polyxia

rp 68.75%, 144cm

iei Happyboa Champ rp 50%, KTK-III

iee Kelmin Pixia rp 87.5%, ERJ-III

Roanoake Riviera

rp 64.0625%, 140cm

ei Mulberry Soulman

rp 53.125%, 145cm

eii Happyboa Champ rp 50% KTK-III

eie Mulberry Hippie rp 56.25%

ee Carusos Reanna

rp 75%, 140cm,

KTK-III

eei Kingston Tyrone rp 75%

eee Missway's Adeline rp 75%, VIR MVA Ch, KTK-III, YLA3

Jälkeläiset

Bella on jalotuskäytössä.

Kilpailukalenteri

ERJ-kilpailut (52 sijoitusta, 10 voittoja)

 

Tähtää ERJ laatuarvosteluun                            Merkitään vain sijoitukset

Päiväkirja

Estevalmennus 10.07.2015 (249 sanaa) - kirjoittaja: Alcina

Tervehdimme toisiamme Werryn kanssa. Hän kertoi muutamat valmennuksessa olennaiset asiat Bellasta, jotta pääsisimme aloittamaan. Toisen valmennuksen ratsukolla oli luvassa samaiset tehtävät, joten aloitimme tulemalla kaarevan linjan, jonka esteiden välissä oli tehtävä mahdollisimman pieni voltti niin, että hevonen taipuu koko rungostaan ratsastajan jalan ympäri.

Bella tuntui olevan alkuun hieman unessa, mutta Werry sai ponin hereille hieman muistuttamalla tätä raipalla. Ongelma oli tipotiessään ja poni alkoi taas kulkea omalla moottorillaan kohti ensimmäistä tehtävää. Hyppy oli tasainen ja helpon näköinen. Voltti venyi alkuun aavistuksen liikaa, mutta Werry sai kuitenkin asian korjattua yhteistyössä ponin kanssa. Toisella kertaa samalla kaarevalla tehtävällä, voltilla kääntyminen oli tuttua puuhaa ja se onnistuikin hienosti, samoin hypyt. Ratsukko toisti saman tehtävän muutamaan otteeseen, ension oikeaan ja sitten vasempaan kierrokseen. Hypyt ja voltit paranivat koko ajan entisestään, kunnes oli aika siirtyä sarjalle.

Otimme ennen sarjaa muutaman yksittäisen pystyn ja okserin n. 100-120cm korkeudella, jonka jälkeen aloitimme sarjalla. Bellan laukka oli hyvin menevää ja tahdikasta, verrttuna velmennuksen alussa nähtyyn uneliaisempaan laukkaan. Ratsukko lähestyi sarjan ensimmäistä osaa hyvin tasaisesti. Bella jäi hieman katsomaan esteen alla olevia koristeita, jonka takia esteelle lähestyminen epäonnistui, ja hyppy tuli liian lähelle, jonka tuloksena puomi alas. Sarjan toinen este sujui jo paremmin, Bella ei tuijottanut koristeita vaan liiti kauyniisti esteen ylitse. Kolmoselle hyppy hieman mateli, mutta ratsukko pääsi yli puhtaasti. Sama tehtävä toistui muutaman kerran, jolloin se alkoi näyttää huomattavasti sujuvammalta, eikä ponia pelottanut koristeetkaan.

Valmennuksen loppuun otimme muutaman radan, johon kolmoissarja oli lisätty, ratsukko suorastaan loisti radalla vauhdillaan ja täydellisellä yhteistyöllä. Kiitos Werry & Bella osallistumisesta!

Virtuaalihevonen | Kuvat: © ransu.kuvat.fi

Tämä on virtuaalitalli! Koskimäki on täysin kuvitteellinen paikka, eikä mikään sivuilla mainittu ole tapahtunut oikeasti. Tekijäoikeudet löytyy täältä. Sivut toimivat parhaiten Google Chromella.

Piditkö Koskimäestä? Anna positiivinen ääni VRL:n tallilistalla!

©2018 Koskimäki - suntuubi.com