Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

KM Thundenball, Juli

ROTU

SUKUPUOLI

VÄRI, SÄKÄ

SYNTYNYT

SAAVUTUKSET

Ratsuponi (67,3828125%)

Tamma

Kimo, 146cm

25.06.2015, , 4v

EV-I

OMISTAJA

KASVATTAJA

PAINOTUSLAJI

KOULUTUS

REKISTERINUMERO

Werry (VRL-12945)

Werry (VRL-12945)

Estepainotteinen

ko. He A / re. 120cm

VH15-029-0455

Tämä hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse. Sivuilla olevat tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen! Kuvien © Nils Lidén (luvalla / with permission)

Luonnekuvaus

Juli omistaa kiltin, mutta vauhdikkaan luonteen. Tähän tammaan on sekoittunut niin emän kuin isän puolelta erilaisia luonteen piirteitä, mutta se tekee tästä joka tapauksessa omanlaatuisensa. Juli on osittain ujo, mutta se käy ilmi yleensä vain uusien eläinten sekä ihmisten seurassa. Loppujen lopuksi kun tähän kauneuteen pääsee tutustumaan, tulee kaikki tämän luonteenpiirteet esiin, mutta tietenkin eri toimenpiteissä. Isänsä mukaan tämä tamma omaa vauhdikkuuden, yhteistyöhalun sekä pirteyden, mutta emän puolelta taas nallekarhuponin työn.

Hoitaessa Juli on hyväkäytöksinen, eli erittäin kiltti sekä yhteistyöhaluinen. Tämä on myös yksi suurisyömäreistä, vaikka se ei ihan ensimmäisenä mieleen tulisi. Julilla tuntuu olevan jokin pakkomielle nameja kohtaan, sillä niitä pitää aina etsiä joka tuutista. Turhaan tätä ei tarvitse sitoa, sillä osaa pysyä liimattuna lattiassa kiinni. Tykkää harjaustuokioista, eikä ole kovin paljon paikkoja, joihin ei saisi edes tikulla koskea. Kaviot saa nostettua nopeasti, eli keskisormia ei tarvitse tämän kohdalla nostaa kertaakaan. Jos olisi mahdollista, Juli pysyisi vaikka päivät pitkät pesupisteellä - yksi vesihirmuhan se on. Varusteet saa paikoilleen tuosta noin vain, eli yhtä ihanasti osaa niidenkin kanssa olla. Taluttaessa osaa kävellä kiltisti taluttajan vierellä, vaikka muutama ruohotupsu saa tämän kaverin pysähtymään. Lastauksessa ei ole tullut ongelmia missään vaiheessa.

Ratsastaessa on isänsä tapaan vauhdikas sekä erittäin yhteistyöhaluinen. Juli omistaa mukavan pehmeät askeleet joka askellajissa, joten istuminen selässä ei ole haastavaa edes tasapainottomille. Jarrut toimivat todella hyvin, sekä myös pohjeavut, sillä tunnetusti Juli on hieman herkkä kyljistä. Suustakaan ei kannata lähteä repimään, sillä osittain on myös herkkä suusta. Alku verryttelyissä on tyyni, eikä sinkoile niin kuin esteillä. Juli on vanhempiensa mukaan estepainotteinen. Tekniikka esteillä on muotoutunut isän, emän sekä koulutuksen sekoituksena, mutta totta kai tamma on myös luonut oman tavan ylittää korkeammatkin esteet. Erikoisesteet eivät ole todellakaan mikään ongelma tälle, eli pelätä sen takia ei tarvitse. Juli nauttii esteiden hyppäämisestä, vaikka joskus hieman kuumuukin. Vauhdikkuus ei katoa esteillä ollenkaan, pikemmin kasvaa sen mukaan, minkä korkuisia esteet ovat. Kilpailuissa osaa olla kunnollinen mallihevonen, vaikka ujous ilmenee hieman laajalla tavalla. Radalla ei kuitenkaan keskity uusiin katseisiin, vaan esteiden ylittämiseen ajoissa sekä puhtaasti.

   

Suku

Fifth Cosmos

rp 62,5%, 146cm

EV-I, ERJ-I, RPL-II

iFifth Crosby

rp 75%, 143cm

ERJ-I

iii Fifth Crispy rp 50%, ERJ-I, YLA2, RPL-I

iie Pickwick rp 50%, Ch, KTK-I, ERJ-III

ie Prolady Ring

rp 50%, rt, 148cm

ERJ-I

iei Kaapro of Yeneva nf, NFL II, ERL II

iee Rudelady Ring xx xx, EV-I

Tibelda von Edelsten

rp 72.265625%, 146cm

EV-II, ERJ-I

ei Mulberry Todd

rp 75,78125%, 147cm

eii Art-Tar-Alcarin † rp 68,75%

eie Canada Rod † rp 82,8125% 147 cm

ee Fame's Zamantha

rp, 68,75% 142 cm

RPL-II, ERJ-II

eei Fool's Gold wpb 37.5%, YLA1, KRJ-II

eee Sofianna v. Harley nf, NFL-I

Jälkeläiset

Juli ei ole siitoskäytössä.

  • s.00.00.-00 / skp. Hevosen nimi / (e./i.) Hevosen nimi / om. Omistajan nimi
  • s.00.00.-00 / skp. Hevosen nimi / (e./i.) Hevosen nimi / om. Omistajan nimi

Päiväkirja

Päiväkirjamertkintä 27.07.2015 (138 sanaa) - kirjoittaja: omistaja

Näin hienona päivänä ajattelin lähteä treenaamaan esteitä Julin kanssa. Sain pyydystettyä tamman laitumelta helposti, vaikka muut ponit seurasivat kiinni hännän juuressa aina portille asti. Varusteet menivät paikoilleen hetkessä, olihan Juli hyväkäytöksinen ihanuus! Talutin ponin kentälle ja nousin selkään. Avustajani oli laittanut lämmittely kentälle viisi estettä, jotka olivat aluksi 30cm korkeudessa. Ensimmäisenä kuitenkin ratsastin käynnin, ravin ja laukan, jonka jälkeen vasta pääsimme lämmittelemään esteillä. Verryttelimme alle 100 senttimetrin korkeilla esteillä, kunnes siirryimme hyppäämään rataa. Juli oli yllättävän rauhallinen, vaikka aluksi luulin että tämä kuumuisi hieman jo nyt. Rataan kuului kaksi okseria, kaksi pystyestettä, vesimattoeste, aaltoeste sekä porttieste. Kaikki olivat tietenkin erikoisesteitä, tai edes vähän erikoisia. Juli loikki 100-110senttimetrin korkuisia esteitä taidokkaasti. Kertasimme korkeuden useampaan kertaan, mutta siirryimme aika äkkiä hyppäämään viimeistä korkeutta, eli 110-120senttimetrin rataa. Ongelmia ei tässä korkeudessakaan tullut, vaikka kerran yksi tiputus tuli okserille oman virheeni takia.

Päiväkirjamerkintä 14.08.2015 (201 sanaa) - kirjoittaja: omistaja

Ihanan sään takia pääsimme tänään Julin kanssa kentälle pomppimaan. Tamma tiesi, että vajaa kuukauden päästä laidunkausi loppuisi, jonka takia se raahautui laitumelta hieman laiskistuneena. Sain harjattua Julin läpikotoisin ilman minkäänlaisia ongelmia, kuten myös varusteet. Alku verryttelyissä laiskuus katosi sormia napsauttamalla, eikä se vain katsonut maahan puoli kuolleena. Kun olin ratsastanut käynnin, ravin sekä laukan läpi, avustajani asensi toiselle puoliskolle lämmittelyesteitä. Esteiden korkeus vaihteli 40-100cm paikkeilla. Samalla kun me loikimme niitä, auttajani rakensi virallista, seitsemän esteen rataa. Verryttelyt saatiin tehtyä sulavasti, joten siirryin toiselle puoliskolle hymysuin. Radassa oli yksi kolmen esteen sarja, joka sisälsi kaksi pystyestettä sekä yhden okserin. Mukana oli myös yksittäisenä yksi okseri, vesimatto este, muuri ja porttieste. Suurin osa esteistä oli jollakin tavalla koristeltuja. Hyppäsimme aluksi 100-110cm korkeudessa. Juli osasi homman todella hienosti, ellei yhtä pudotusta laskettu. Pudotus oli kyllä oma vikani, olinhan hieman sählännyt lähestymisessä. Kun rata saatiin suoritettua puhtaasti useampaan kertaan, siirryimme 110-120cm korkuiseen rataan. Tässäkään radassa ei tullut sen suurempia ongelmia. Lopettelin treenin muutaman kerran jälkeen. Mielestäni Juli oli ollut kyllä todella aktiivinen sekä yhteistyöhaluinen tälläkin kertaa, joten päätin antaa tammalle porkkanan kiitokseksi. Pakko myöntää, tämä ihanuus taisi olla melkein yksi ainoista kilteistä poneista tallilla. Onneksi pääsisin jälleen huomenna tai yli huomenna Julin selkään harjoittelemaan esteillä!

Kilpailukalenteri

ERJ-kilpailut (38 sijoitusta, 6 voittoja)

 

Merkitään vain sijoitukset

Palkittu Estevarsojen laatuarvostelussa 25.08.2015 EV-I palkinnolla pistein 7,5 - 10 - 2 - 3 - 5 - 5 = 32,5p


Tämä on virtuaalitalli! Koskimäki on täysin kuvitteellinen paikka, eikä mikään sivuilla mainittu ole tapahtunut oikeasti. Tekijäoikeudet löytyy täältä. Sivut toimivat parhaiten Google Chromella.

Piditkö Koskimäestä? Anna positiivinen ääni VRL:n tallilistalla!

©2019 Koskimäki - suntuubi.com